OM HOLDINGS LIMITED

KLSE (MYR): OMH (5298)

You're accessing 15 mins delay data. Turn on live stream now to enjoy real-time data!

Last Price

1.44

Today's Change

+0.01 (0.70%)

Day's Change

1.42 - 1.44

Trading Volume

149,200

Overview

Market Cap

1,064 Million

NOSH

0 Million

Avg Volume (4 weeks)

97,484

4 Weeks Range

1.42 - 1.56

4 Weeks Price Volatility (%)

14.29%

52 Weeks Range

1.42 - 2.50

52 Weeks Price Volatility (%)

1.85%

Previous Close

1.44

Open

1.43

Bid

1.42 x 1,500

Ask

1.44 x 14,700

Day's Range

1.42 - 1.44

Trading Volume

149,200

Financial Highlight

Latest Quarter | Ann. Date

|

Next QR | Est. Ann. Date

|

T4Q P/E | EY

|

T4Q DY | Payout %

|

T4Q NAPS | P/NAPS

|

T4Q NP Margin | ROE

|

Market Buzz
Company Profile

Sector: INDUSTRIAL PRODUCTS & SERVICES

Sector: INDUSTRIAL PRODUCTS & SERVICES

Subsector: METALS

Subsector: METALS

Description:

OM Holdings Ltd is a holding company engaged in mining, smelting, and distributing ores and ferroalloys. The firm primarily operates across three business divisions which include the exploration and mining of manganese ore from the Bootu Creek mine in Australia, the production of manganese alloys and ferrosilicon from its smelters in China and Malaysia, and the marketing and trading of manganese ore, manganese alloys, and ferrosilicon run out of Singapore. It also holds interests in a mine in South Africa, and has launched a new smelter complex in Sarawak, Malaysia that runs on hydropower. Most of its revenues are generated from the sale of ore and ferroalloy products.

Discussions
Be the first to like this. Showing 50 of 851 comments

apalumaolagi

sudah siap 1, satu lagi.

2023-07-26 20:26

paperhand123

berapa lama lagi boleh siap satu lagi?

2023-07-28 17:16

apalumaolagi

entah, itu budak tak cakap. u tanya boss on monday meeting.

2023-07-28 17:33

telusdansuci

Nak beli skrg kena beli . Jgn tunggu sehingga siap semua furnace baru beli . Nanti tak dapat harga ini . Harga skrg boleh dikatakan harga diskaun ya . Omh pasti boleh .

2023-07-28 17:36

apalumaolagi

lama lagi tok. cincai cincai end 2023. itu boss byk slow. harga produk pun tak cantik. masuk 2024 baru cerita.

2023-07-28 17:42

paperhand123

ini boss jangan la rilek sangat, kita pelabur sangkut lama kat sini....

also itu access to low cost hydro power bukannya forever tau

2023-07-28 17:54

Insightt

Yg satu furnace dah siap convert tu ada problem. Tak dpt metsi pure 99%. Tgh repair ni. 2024 baru ada cerita. Harga fesi dgn mn pun jatuh mendadak tahun ni. Aduh..

2023-07-28 20:50

paperhand123

ok la harap 2024 dua furnaces boleh settle dan harga metsi boleh naik dengan china stimulus...

2023-07-28 22:47

Insightt

ya... 2024 will be the year hopefully..

2023-07-31 09:23

apalumaolagi

setuju.
boss pun susah nak defend presentation. market product memang macam tu, low season.

2023-07-31 10:18

Insightt

betul tu...metsi target early 2024. volume takkan banyak pun. rasa rasanya kalau nak produce manganese untuk EV industry pun not at the near future at all...

2023-07-31 11:06

apalumaolagi

ini tauke punya stock, takut lor. bila turun, macam jatuh dari bukit. boleh mati lor. kena tunggu betul betul, furnace dia siap baru boleh main

2023-07-31 17:05

telusdansuci

Dalam pelaburan stock OMH kena pakai strategi DCA ( Dollar Cost Averaging ) . Strategi ini juga tidak memerlukan kita untuk mempertimbangkan waktu atau harga terbaik untuk membeli kerana belian dibuat secara konsisten mengikut perancangan awal pelaburan kita . Percayalah satu hari nanti OMH pasti boleh dan tetap boleh . Stock OMH ini tidak sesuai untuk gambling ya .

2023-07-31 21:52

telusdansuci

Kesabaran dan semangat sentiasa kena ada semasa dalam membuat pelaburan stock OMH ini . Selain daripada itu , kena ada holding power juga . Dan akhir sekali kena mempercayai OMH pasti boleh dan tetap boleh .

2023-07-31 22:02

paperhand123

ok sabar sampai tahun depan harap cecah 3.00!

2023-07-31 22:18

apalumaolagi

tak. i percaya, lepas 1H financial result keluar, OMH should be above 2.20 dah. tunggu n see.

2023-08-01 08:32

paperhand123

1H 2023? bila result keluar ah?

2023-08-01 09:50

telusdansuci

Pelabur-pelabur asing dijangka kembali ke pasaran tempatan secara besar-besaran dalam masa yang terdekat ini mungkin dalam masa beberapa bulan akan datang lagi . Buy the BEST and forget the REST. Buy first before it's too late or when opportunities arises . Percayalah OM Holdings pasti boleh dan tetap boleh.

2023-08-01 10:28

telusdansuci

Planned production of metallic silicon (MetSi) to resume in early 2024 . Following the suspension of MetSi furnace , we anticipate the resumption of operations to take place sometime in JANUARY 2024 . Target Price Rm 2.86 . Petikan dari Malacca Securities .

2023-08-01 10:45

Insightt

1H financial result end of August kot

2023-08-01 12:15

paperhand123

semoga dipermudahkan rezeki semua...

2023-08-01 14:16

Insightt

tapi perasan tak volume tak banyak. make it quite volatile for the price.

2023-08-04 14:13

paperhand123

yeh this stock feels like very low liquidity.... not popular kot

2023-08-04 14:57

apalumaolagi

memang susah nak beli, u kena tunggu ada sell out dulu.

2023-08-07 10:21

paperhand123

tauke tauke simpan banyak sendiri?

2023-08-07 10:31

apalumaolagi

hanya tuhan tahu. tapi OMH ni syariah compliance, siapa main operator kaunter ini akan turun neraka, hai hai

2023-08-07 12:25

paperhand123

hahahaha jangan main main

2023-08-07 15:46

Insightt

Volume tak banyak. Tunggu end of august financials briefing.

2023-08-08 17:50

apalumaolagi

tauke telus dah hilang dah.
tunggu End Aug, ini kaunter dah tak bergerak dah. below rm1.60 boleh enter sikit sikit.

2023-08-09 15:51

telusdansuci

Yes you are right bila jatuh pergi kutip . Lagi jatuh lagi kutip ya . Bagi peluang pelabur2 yg belum memiliki ya . OMH pasti boleh dan tetap boleh punya .

2023-08-11 10:47

telusdansuci

Got extra cash SAPU semua kasi habis habisan .

2023-08-15 08:51

telusdansuci

What I mean below Rm 2.00 sapu kasi habis habisan .

2023-08-15 08:59

paperhand123

sila sapu till the price goes up to 2.50 haha

2023-08-15 16:49

apalumaolagi

result sudah keluar. macam disangka. lower product price affect qr result. tu yg be selling for the past berapa hari.

2023-08-30 09:09

telusdansuci

Doing business mana ada tiap-tiap bulan atau tiap- tiap hari untung punya . Sometimes ada untung sikit dan sometimes ada untung banyak . Saham ini sesuai untuk melabur dan tidak sesuai untuk trading , kena faham . Tak faham jgn sentuh sama dia .

2023-08-30 10:22

Dehcomic01

From a fundamental perspective the returns of the company has been pretty decent post Covid-19. But I think this is more of a commodity price play than a stock price play

2023-08-30 10:26

telusdansuci

Coming back to Rm 2.00 very soon .Tunggu dan lihat . Be patience . Omh pasti boleh dan tetap boleh .

2023-11-27 21:55

paperhand123

sudah berapa tahun saya patience counter ni. pasti boleh ke?

2 months ago

chentze

anybody has the idea on getting OMH financial report?

2 months ago

paperhand123

Steel Demand Recovery to Continue in Most Markets in 2024 Excluding China

Fitch Ratings-London-14 December 2023: Steel demand growth will continue in most regions in 2024 with global consumption rising by 20 million-30 million tonnes (mt) compared to 2023, supporting our neutral sector outlook, Fitch Ratings says. Demand growth is driven by buoyant Southeast Asian markets, a strong recovery in Turkiye and moderate growth in Europe, the US and Brazil. Chinese demand will decline slightly.

2 months ago

telusdansuci

Counter to watch before OMH rebound or skyrocket . Ada confident baru beli . No confident look for other counter. As for me I am a long term investor . Omh pasti boleh dan tetap boleh tahun ini 2024 .

1 month ago

telusdansuci

Tak cukup boleh tambah nilai lagi . Price is still low . Wait and see . Average down while the shares price is still low .

1 month ago

telusdansuci

Slowly OMH should return back to Rm 2.00 and above. Shares price already near the bottom . Don't time the market . Average down if your investing is for long term . OMH always boleh dan pasti boleh .

1 month ago

Jnlee

on the way to RM2.0

1 month ago

paperhand123

gogogo rm3

1 month ago

apalumaolagi

seem like a good time to enter, furnace maintainance all complete. commodity price on rebound.

1 week ago

chentze

Any idea when is quarterly earning report?

1 week ago

apalumaolagi

normally, around end of feb.

1 day ago

Post a Comment